B&B VEADO
B&B ouders Bob-109.jpg

TROEVEN

Wat zijn de troeven van B&B VEADO?

onze troeven:

 
 

een uniek pand

Paul Schellekens is een van de absolute pioniers uit de Turnhoutse School. Zijn modernistische bouwstijl typeert zich vooral door haar Scandinavische invloeden (veel hout) en een bruut gebruik van de basiselementen. Zo zie je overal gewoon de baksteen open en bloot en worden enkel de basiskleuren gebruikt. 

Het pand van B&B VEADO was ook jaar en dag de woning van Paul Schellekens zelf. De unieke vorm trok ons meteen aan en we zagen meteen de mogelijkheden als B&B. Toen we de woning klaarstoomden voor de B&B, konden we niet anders dan zijn stijl als inspiratiebron nemen. We gingen te rade bij Diederik Nagels van architectenbureau BLEND. We kozen overal voor een strak design, met enkel rood, groen, blauw en geel. Eenvoudig gecontrasteerd door wit, baksteen en hout. Er bestaat simpelweg geen andere woning zoals deze in België.

 
 
 
 
 

smullen maar

Elke ochtend nodigen we je graag uit in onze frisse en fruitige ontbijthoek. Je kan samen met andere gasten ontbijten, maar het hoeft niet als je niet wil. We voorzien een gevarieerd en gezond buffet, met een warm gerechtje naar eigen keuze. Als je het ons tijdig laat weten, houden we zeker rekening met jouw specifieke wensen. Lactose- of glutenvrije producten zijn bijvoorbeeld geen enkel probleem. En als het zonnetje schijnt bieden we na je ontbijt nog graag een kopje koffie aan op een van onze terrasjes!

 
 
 
 
 

rust in een groene omgeving

Het leven is al zo druk, dat begrijpen we. Daarom dat we bewust maar drie kamers kozen. Zo zal je (hier) altijd op je gemak zijn. Daarnaast hebben we ook nog een grote, groene, stijlvolle tuin waar je in het zonnetje helemaal kan ontspannen. We zitten ook bewust niet midden in het centrum van Turnhout, maar wel dicht genoeg, opdat je overal snel geraakt (centrum, stadspark, natuurgebieden, you name it).

En voor zij die iets actiever willen genieten van de natuur is hier aan het goede adres. We zitten vlakbij de wandel- en fietsnetwerken die de Groene Kempen zo typeren. Niets houdt je dus tegen om de natuur meteen te gaan verkennen!

Oh ja, we zetten ook nog eens in op een duurzame toekomst. We zorgen voor zelfgemaakte gerechten, werken samen met lokale leveranciers, halen onze elektriciteit en verwarming uit de zon en bieden een laadpunt aan voor elektrische fietsen.

 
 
 
 
 

waarom turnhout?

Turnhout is een stad met een rijke geschiedenis (van voor 1110!), waar men de laatste jaren ook actief bezig is om alles op te waarderen. Je kan er shoppen in de winkelstraat en ook genieten van cultuur in De Warande. Slechts een paar minuten verder zijn er bovendien verschillende natuurgebieden die gemakkelijk toegankelijk zijn. Je vindt hier bijgevolg alle comfort van de grootstad, maar dan met veel groen en rust. Voor elk wat wils, dus. Wat wij alvast de moeite vinden:

 • Het stadscentrum…
  • …met een Begijnhof, beschermd door Unesco
  • …met het Taxandriamuseum
  • …met het Paterspand
  • ...met het kasteel van de hertogen van Brabant (nu het Turnhouts gerechtsgebouw)
  • …met het gerenommeerd cultuurhuis ‘De Warande’, mee ontworpen door Paul Schellekens
 • Het groen in de buurt…
  • …met een stadspark (op +/- 200m!)
  • …met het beschermd Vennengebied
  • …met het historisch Grotenhoutbos

En dat is nog maar het begin van ons lijstje. We vertellen je ook graag wat meer over leuke bistro’s, restaurantjes en bars in het centrum. Die kan je dan gewoon met de fiets opzoeken. En je auto laat je gewoon bij ons staan.

 
 
 
 
 

parking & bereikbaarheid

We hebben bewust voor de rust en groene omgeving gekozen, ook omdat we je dan ook het gemak van een parking kunnen aanbieden. Je rijdt bij ons gewoon de oprit op en je wagen (met of zonder fietsen!) mag de hele tijd gratis blijven staan. En je fiets kan bij in onze overdekte fietsenstalling.

Je kan ons gemakkelijk bereiken als je van de E34 komt (afrit 23 op minder dan vijf minuten) met de auto. Zeker handig, als je tijdens de dag op bezoek moet bij één of meerdere bedrijven in de omgeving. Alle belangrijkste industriegebieden kan je zo bereiken. Maar ook de fietsers kunnen meteen op pad via één van de erkende fietsknooppunten (knooppunt 48 bevindt zich bijvoorbeeldop nog geen 300 meter).

Zolang je 's avonds gewoon terugkomt, natuurlijk!